fbpx

Over ons - Tennisvereniging Smash Easterein

Het ontstaan van Tennisvereniging Smash Easterein gaat terug naar 1973 toen voetbalvereniging SDS een tennisclub oprichtte.

Er werd eerst één baan aangelegd die tevens diende als oefenveld voor de voetballers. Toen in 1976 het oefenveld gerenoveerd werd, kon de tennisclub een eigen hoekje krijgen in de vorm van 3 officiële tennisbanen naast de sporthal, nu ook nog de thuisbasis van TV Smash.

Omdat het ledenaantal van de tennisclub SDS behoorlijk toenam, werd het tijd een eigen tennisvereniging op te richten. In 1983 werd bij de notaris, tennisvereniging Smash vastgelegd.

Een keet, was in beginsel het ‘honk’ voor TV Smash waar de ‘4e set’ werd gespeeld. In 1990 werd de oude kantine van Tennisvereniging de Bontekoe uit Leeuwarden, voor 1000 gulden overgenomen en met behulp van vrijwilligers geplaatst. De tennisvereniging beschikte nu over eigen kleedkamers en een kantine.

Al in een vroeg stadium, was TV Smash deelnemer aan de KNLTB regiocompetitie met diverse teams. Tevens werd jaarlijks het DETACH toernooi gehouden. Waar het DETACH toernooi eerst een officieel bondstoernooi was, is het toernooi overgegaan in een invitatietoernooi, het tegenwoordige ‘Smashtoernooi’.

Het voortbestaan van Tennisvereniging Smash is vastgelegd in een missie:

Tennisvereniging Smash Easterein wil een tennisvereniging zijn, die mensen van verschillende leeftijden bij elkaar brengt om te tennissen in een gezellige sfeer, waar een ieder op zijn of haar eigen manier speelt, van recreatief tot prestatief. Het hoofddoel van TV Smash Easterein is dat er tennis gespeeld wordt in een gezellige, informele en ongedwongen sfeer en zich daarmee kan onderscheiden ten opzichte van andere sportverenigingen in Easterein en tennisverenigingen in en rondom Sudwest Fryslan.

Tennisvereniging Smash Easterein wil een unieke plaats innemen in Easterein en daarbuiten, gekenmerkt door haar eigen identiteit en onafhankelijkheid.

 

Lees hier het laatste nieuws over onze vereniging.

Check de agenda voor al onze activiteiten!

Alles over het meest gezellige tennistoernooi van Friesland en omstreken!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, vind ons leuk op Facebook of volg ons via Twitter!